Ravintovalmennus
Ravintovalmennuksella saavutat tavoitteesi
Terveys ja hyvinvointi lähtee sisältäpäin. Oli tavoitteena siten painonhallinta, kunnonkohotus tai kroonisten vaivojen hoito, ravitsemusterapeutin neuvojen avulla onnistut.
Ruokavalion osuus painonhallinnasta on 80 % ja liikunnan osuus 20 %. Ihan vain laittamalla ruokavalion kuntoon, saat loistavia tuloksia! Haluan auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi mahdollisimman helposti. Se onnistuu kiinnittämällä huomiota ruoan laatuun. Siten kaloreita ei tarvitse laskea, eikä ruokia punnita. Herkuttelullekin jää tilaa.
Mihin ravintovalmennuksesta apua?
- painonpudotus tai -hallinta
- lihasmassan kasvatus
- vatsa- ja suolistovaivat, kuten ärtynyt vatsa, turvotus, närästys, ummetus, ripuli
- ruokayliherkkyydet
- väsymys
- iho-ongelmat
- hiusten ja kynsien kunto
- heikko vastustuskyky
- heikentynyt muisti
- korkea verenpaine
- heilahteleva verensokeri, sokeririippuvuus
- uniongelmat
- stressi
Mitä ravintovalmennus on?
Ravintovalmennus on yksilöllistä terveydenhoitoa juuri sinulle sopivilla ruoilla. Räätälöityjen ohjeiden avulla voimme tukea kehosi hyvinvointia, painonhallintaa, helpottaa erilaisia oireita, kuten vatsavaivoja, iho-ongelmia ja väsymystä sekä ennaltaehkäistä sairauksia.
Valmennuksessa hoidan ihmistä kokonaisuutena, en vain yksittäisiä oireita. Tämä johtuu siitä, että oireet ovat monesti merkki kehon epätasapainosta. Kun epätasapaino hoidetaan, oireet helpottavat tai poistuvat jopa kokonaan. Keho korjaa itsensä, kun se saa siihen tarvittavat rakennusmateriaalit. Tässä ravintovalmennuksessa annamme kehollesi sen tarvitsemat ravinteet ja kehosi pääsee tasapainottamaan toimintansa. Tavoitteena on siis hoitaa ongelman syytä, ei seurausta.
Lisäksi tavoitteena on lisätä tietoisuutta ravinnon laadusta. Siten myöskään painonpudotus ei ole vain kalorien laskemista. Yksi kalori lautasella ei olekaan sama yksi kalori kehossa. Keho käyttää eri määrän energiaa eri ruoka-aineiden pilkkomiseen ja imeytymiseen. Kun valitset ruokasi viisaasti, saat ruokasi tekemään töitä puolestasi. Näin paino putoaa helpommin ja painon ylläpidosta tulee vaivattomampaa.
Ravintovalmennuksessa kartoitamme taustatekijät, jotka ovat johtaneet terveyshaasteiden ilmenemiseen. Taustatekijöinä voi olla ruoan laatu, sinulle sopimaton ruoka, ravinnepuutokset, suoliston kunto, suoliston dysbioosi eli bakteerin epätasapaino, ateriarytmi, stressi, liikunta ja uni.
Erilaiset vaivat, kuten suolisto-ongelmat, ihottumat ja ruokayliherkkyydet, eivät ole kehittyneet hetkessä, joten tavoitteisiin pääsy vie myös aikansa. Tilanteestasi riippuen toipumiseen kannattaa varata ainakin kaksi tai kolme kuukautta. Painonpudotus voi kestää huomattavasti pidempäänkin riippuen siitä paljonko painoa haluat pudottaa. Annan sinulle työkalut paranemiseen jo ensimmäisellä vastaanottokerralla. Oman tarpeesi mukaan voit varata seurantakäyntejä, joissa autan ja kannustan sinua eteenpäin.
Pidän etävastaanottoa, joten pääset osallistumaan ravintovalmennukseen riippumatta siitä missä päin asut. Vastaanotot voidaan pitää toiveidesi mukaan Skype tai WhatsApp -palveluiden välityksellä. Myös tavallinen puhelinsoitto on mahdollinen.
Miten ravintovalmennus etenee?
1. Esitietolomake ja ruokapäiväkirja
Ravintovalmennus alkaa sillä, että täytät esitietolomakkeen ja ruokapäiväkirjan. Saan niiden pohjalta hyvän vaikutelman erilaisten terveyshaasteiden syistä. Analysoin antamasi tiedot ennen ensimmäistä vastaanottokertaa.
2. Ensimmäinen tapaaminen
Ensimmäinen tapaaminen kestää noin 1 tunnin. Ensin teen alkuhaastattelun antamiesi tietojen pohjalta. Asioita, joita käyn läpi alkuhaastattelun aikana: terveyshistoria, ruokailutottumukset, liikunta, elämäntilanne, uni, stressi ja asiat, joihin toivot muutosta.
Seuraavaksi annan analyysin ruokapäiväkirjastasi. Mitä tarkemmin täytät ruokapäiväkirjan, sitä paremmin pääsemme käsiksi ongelman ytimeen. Ruokapäiväkirjastasi näen miten paljon ravinteita eli proteiinia, rasvaa, hiilihydraattia, kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita saat ravinnostasi. Näillä kaikilla on valtava merkitys hyvinvointiisi. Erityisesti epätasapaino vitamiinien ja kivennäisaineiden saannissa vaikuttaa mm. energiatasoihin, vastustuskykyyn, muistiin, ihoon, hiuksiin, kynsiin, verenpaineeseen ja uneen. Se voi myös vaikuttaa makeannälkään ja (jatkuvaan) naposteluun.
Taustatietojen, ruokapäiväkirjan ja tavoitteidesi pohjalta laadin sinulle ruokavaliosuunnitelman. Muutokset ruokavalioon ja elämäntapaasi tehdään asteittain, juuri sinulle sopivaan tahtiin. Tarvittaessa voin antaa vinkkejä ruoanlaittoon ja aterioiden laadintaan. Lisäksi motivoin ja annan psykologista tukea tavoitteiden saavuttamiseen. Tarvittaessa suosittelen sinulle ravintolisiä.
Teen sinulle suunnitelman, missä keskityt ennen kaikkea siihen mitä syöt. Sinun ei tarvitse punnita ruokia tai laskea kaloreita. Tärkeämpää on syödä säännöllisesti kehoa kuunnellen.
3. Kirjalliset ohjeet ja seurantakäynti
Vastaanoton jälkeen annan sinulle kirjalliset ohjeet sähköpostiisi. Seurantakäyntejä voidaan pitää oman tarpeesi mukaan esimerkiksi 4-6 viikon välein.