IBS ravintoterapia

Vapaudu ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) oireista & ruokarajoitteista näillä ohjeilla

Oletko koskaan toivonut, että voisit vapautua ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS)? Kertoiko lääkärisi, että ainoa hoito on FODMAP-ruokavalio, muut ruokarajoitteet, liikunta ja rentoutuminen? IBS ravintoterapia tarjoaa ohjeet, joiden avulla ärtyvän suolen oireyhtymän ja ruokayliherkkyyden voi saada kuriin pysyvästi – niin sain minäkin.

IBS ravintoterapia tarjoaa...

Ärtyvän suolen oireyhtymän ja ruokayliherkkyyden voi pysäyttää kokonaan, kun hoitaa vaivan alkuperäisen fyysisen ja psyykkisen syyn. IBS:n takana on suoliston heikentynyt kunto, dysbioosi eli mikrobiomin epätasapaino ja/tai psyykkiset stressitekijät. IBS:n hoito on helpointa aloittaa korjaamalla ruokavalio ja tutkimalla suoliston mikrobiomi. Muutamilla korjauksilla suolen seinämän kunto kohenee.

Olen ravitsemusterapeutti ja erikoistunut ärtyvän suolen oireyhtymän ja ruokayliherkkyyksien hoitoon. Kaikki käyttämäni menetelmät perustuvat tutkittuun tietoon.

Jos sinäkin haluat pysäyttää ärtyvän suolen oireyhtymän ja vapautua ruokarajoitteista, niin tule etävastaanottona toteutettavaan ravintoterapiaan kuulemaan miten se tehdään.

IBS ravintoterapia soveltuu sinulle, joka haluat luopua kehosi sanelemista ruokarajoitteista.

IBS ravintoterapia soveltuu sinulle erityisesti, jos:

 • sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä tai IgG-välitteinen ruokayliherkkyys
 • haluat tietää mikä on aiheuttanut oireesi ja miten ongelma korjataan
 • olet kyllästynyt kipeään, turvonneeseen vatsaan, suolisto-ongelmiin, ripuliin, ummetukseen, närästykseen, oksenteluun, iho-oireisiin ja/tai kutinaan
 • tarvitset apua sinulle sopivan ruokavalion laatimisessa
 • olet väsynyt noudattamaan jatkuvaa tiukkaa ruokavaliota ja kieltäytymään lempiruuistasi vain, koska ne saavat kehosi oireilemaan
 • haluat syödä ravintolassa sitä, mitä mielesi tekee, ei vain sitä, mille et oireile
 • kylässä haluat syödä samaa ruokaa kuin muutkin – et halua enää kulkea joka paikkaan eväiden kanssa
 • haluat tehdä kotona samaa ruokaa kaikille
 • et halua, että vatsaoireet estävät sinua lähtemästä kotoa
 • et halua tuhlata aikaa ja rahaa erilaisiin testeihin, lisäravinteisiin, lääkkeisiin ja erikoisruokavalioihin etsiessäsi hoitokeinoa

 

Etävastaanotto tapahtuu asiakkaan toivomusten mukaan WhatsApp tai Skype -palveluiden välityksellä. Asiakkaan toiveesta myös puhelinvastaanotto on mahdollinen. Tässä tapauksessa asiakkaalta veloitetaan mahdollinen puhelun hinta.

Ensimmäinen vastaanottoaika kestää 1 tunnin ja jatkovastaanotot ovat noin 30 minuuttia.

HINNASTO löytyy tämän sivun lopusta sekä omalta sivulta ylävalikosta. 

Valmennus ei sovellu seuraavien sairauksien parantamiseen:

 • tulehduksellinen suolistosairaus, kuten Crohnin tauti
 • keliakia
 • IgE-välitteinen allergia
 • laktoosi-intoleranssi

 

Näiden sairauksien oireita voi toki helpottaa ruokavaliolla merkittävästi tai pitää oireet kokonaan poissa. Tulehduksellista suolistosairautta, keliakiaa, IgE-välitteistä allergiaa tai laktoosi-intoleranssia ei tämänhetkisten tietojen mukaan voi parantaa, joten näiden sairauksien yhteydessä  pitää yleensä noudattaa pysyviä ruokarajoitteita.

IBS on moniulotteinen vaiva. Jotta oireista voi vapauta, IBS:n hoidossa on huomioitava kaikki nämä ulottuvuudet.

IBS ruokavaliovalmennus vapautta ruokailuun

IBS RAVINTOTERAPIA SISÄLTÄÄ 3 ERI AIHEALUETTA

IBS ruokavalio

IBS ruokavalio suunnitellaan sinun yksilöllisen lähtötilanteesi pohjalta. Käyn läpi ravinteiden saantisi ja annan ohjeet suoliston kunnon parantamiseen. Autan sinua selvittämään mille ruoille oireilet ja miten saat palautettua nämä ruoat takaisin ruokavalioosi ilman, että saat niistä ikäviä suolisto-oireita.

Mikrobitasapaino

Mikrobiomin epätasapaino eli dysbioosi voi aiheuttaa erilaisia vaivoja, kuten vatsa- ja iho-oireita. Valmennuksessa kerron sinulle, miten voit tutkituttaa kehosi mikrobitasapainon ja parantaa sitä. 

Mielikuvaharjoitteet

Aivojen ja suoliston välillä on hermostollinen yhteys nimeltä suoli-aivo-akseli. Tunteet ja stressi vaikuttavat suolen toimintaan, mutta suolen toiminta ja mikrobit vaikuttavat myös aivoihin muun muassa tuottamalla välittäjäaineita. Pitkäaikaisen stressin, äkillisen traumatisoivan tapahtuman, fyysisen vamman tai sairastumisen seurauksena kehon tapapaino voi järkkyä, jolloin keho voi herkistyä tutuille ruoka-aineille. Annan sinulle ohjeet tehokkaaseen mielikuvaharjoitteluun, jolla voit vähentää ärtyvän suolen oireyhtymän oireita merkittävästi.

IBS ravintoterapia sisältää kaiken tarvitsemasi tiedon, jolla voit pysäyttää ärtyvän suolen oireyhtymän ja saat lisää vapautta ruokailuun.

Olen käyttänyt tuhansia euroja erilaisiin asiantuntijoiden palkkioihin, tutkimuksiin, lisäravinteisiin ja lääkkeisiin yrittäessäni hoitaa ärtyvän suolen oireyhtymää. Minulla meni 5 vuotta löytää ratkaisu, miten rauhoittaa ärtyvä vatsa ilman jojo-ruokavaliorajoituksia.

IBS ravintoterapia sisältää kaikki tärkeimmät tiedot, joita hyödyntämällä voit kesyttää ärtyvän suolen oireyhtymän. Sinun ei tarvitse käydä samaa pitkää ja kallista polkua ongelman ratkaisemiseksi.

Tässä esiteltynä muutamia asioita, joita IBS ravintoterapia sisältää.

Ruokapäiväkirja

Ravintoaineet

Ravintolisät

Mikrobit

Mieli ja stressi

2 syytä, miksi tulla etävastaanotolleni

Olen koulutettu ravitsemusterapeutti.

Erikoisosaamistani ovat ruokayliherkkyydet ja suolistovaivat.

 

Olen itsekin jättänyt hyvästit ärtyvälle vatsalle näillä opeilla.

Saat parhaat keinot vatsan rauhoittamiseen ja vältät turhat virheet ja harha-askeleet. Olen oppinut kantapään kautta puolestasi.

Miten IBS ravintoterapia maksaa itsensä takaisin?

 1. Tiedät mitä tutkimuksia kannattaa tehdä ja mitä ei. Useimpien tutkimuksien hinnat alkavat 100 eurosta ylöspäin. Tästä syystä turhiin tutkimuksiin uppoaa äkkiä pieni omaisuus.
 2. Tiedät mitä lisäravinteita kannattaa ostaa. Lisäravinteet maksavat helposti 10-70 euroa per purkki. Lisäravinteiden kokeilu tulee kalliiksi varsinkin, kun mikään yksittäinen lisäravinne ei poista ärtyvän suolen oireyhtymää.
 3. Jos toimit antamieni ohjeiden mukaan, voit vapautua oireistasi ja ruokarajoitteistasi. Suoliston toipuminen kestää tyypillisesti puolesta vuodesta vuoteen, mutta on vahvasti tilanteestasi riippuvainen. Helpotusta oireisiin ilmenee yleensä jo muutaman viikon tai kuukauden sisällä. Paranemisprosessi on joka tapauksessa pitkä. Sen vuoksi edullisinta on ottaa oikeat askeleet toipumista kohti.

Miten ärtyvän suolen oireyhtymää hoidetaan?

Vaihe 1

Teemme ensimmäisellä vastaanottokerralla ruokavalioosi tarvittavat korjaukset, jotta saat vatsaoireet kuriin ja saat ruoasta tarvitsemasi ravinteet. 

Vaihe 2

Kun vatsaoireesi ovat rauhoittuneet, annan sinulle ohjeet, miten voit testata eri ruoka-aineiden sopivuutta sinulle. Kun olemme korjanneet vatsaoireidesi syyn, voit alkaa laajentaa ruokavaliostasi ja luopua ruokarajoitteista.

Hinnasto

Yksittäinen käynti

 • Ensitapaaminen 1 tunti
 • Hinta 55€, sis. alv
 • Esitietolomake ja ruokapäiväkirja
 • Sisältää kirjalliset ohjeet käynnin jälkeen

Seurantakäynti

 • Seurantakäynti 30 min
 • Hinta 25€, sis. alv
 • Sisältää kirjalliset ohjeet käynnin jälkeen
 • Jos koet ensitapaamisen jälkeen, että tarvitset lisää ohjausta, voit varata seurantakäynnin, niin autan sinua eteenpäin.

Pakettietu

 • Ensitapaaminen 1 tunti
 • Seurantakäynti 30 min x 2
 • Hinta 115 €, sis. alv
 • Esitietolomake ja ruokapäiväkirja
 • Sisältää kirjalliset ohjeet jokaisen käynnin jälkeen
 • Tarkka analyysi ravintoaineiden, kuten vitamiinien saannistasi